Obchodování a první údiv

17.11.2015 16:37

Obchodování a první údiv

Předem mého článku chci pozdravit všechny pracovníky ze společnosti Dukascopy.

Obchodování co je to za prokletý pojem a k tomu ještě to hrůzně vyhlížející slovo money management. To první známe třeba z televize z filmu s Tomem  Cruisem . To druhé z knih, ale o tom až v dalším článku. Všichni si pamatujeme mladého ambiciózního muže, který se pohybuje na burze a díky všemožným zprávám zkupuje co se dá s vidinou mega výdělku.  A to je právě to co většinu lidí děsí, člověk v obleku s nadpřirozenými vlastnostmi podmaňující si svět peněz. Každý z nás si řekne, to přece nemůžu být já, na to přece musí být nějaká super škola a tu já vlastně nemám a asi jsem už starý. To ne, na to nemám. Přitom někde v nitru brutálně závidím a strašně bych chtěl být jako on. Do práce tak nějak halabala a ještě k tomu ve Ferrari. No super. A jde to? Jde jen chtít. Nemusíme být přeci všichni jen na Wall Street, stejně by, jsme se tam nevešli všichni. Obchodovat se dnes v době kyberprostoru  ( můj osobní název ). Nemá to sice ještě patent, ale kdo ví. Obchodovat lze i z domu. 

                                                                                                                                         

Obláček s údivem wow?

                   Dnes jsou obrovské možnosti, není to jako to bývalo kdysi. Dnes můžete obchodovat klidně z křesla vašeho obýváku, otužilejší z bazénu. Je potřeba jen ta bedýnka, ze které se linou zvuky, když vaše děti mačkají na ty všelijaké čudlíky. Jednou je vyžeňte a zkuste se jich zeptat jak se co hledá. Pak si najděte informace, které vás napadnou a čtěte. Nemusíte být vysokoškolák, aby vám postupně došlo, jak to funguje, a co hledat. Když už se tím vším prokoušete, zjistíte, že jde taky zkoušet obchodovat na cvičných účtech, že vás to nic nestojí. Kecám, možná přestanete kouřit, až vám upadne cigareta z údivu, že to jde do rozkroku. Až vyděláte první balík na demo účtu, budete si připadat jako Napoleon osvoboditel. Stropy v místnosti vám budou malé a zřejmě vám bude pršet i do nosu jak se vám zvedne sebevědomí. Teprve teď nastává ten okamžik, kdy vás to celého pohltí. Najednou už nepustíte děti k PC, teď vládnete vy a je celý váš. V noci se vám začnou zdát sny, že jste na jachtě a už nemusíte nic. V práci každá věc, co uděláte, vám připadá zbytečná. Proč? Jsem přece skoro bůh. Teď je štěstí na mé straně konečně to přišlo. 

 

                             A už se chystám na reál, tam to bude teprve ono.

Zařídím si první účet. Nemůžu se dočkat, když už konečně bude otevřen a já mohu vydělat svůj první milion. To je doba dva dny a já už to nemůžu vydržet. Už skoro píšu v práci výpověď. To je adrenalin.

Honem, ať už jsem doma, už to musí být. Udělám pár kliků a je to doma. Vždyť jsem to tak hravě zvládal celý měsíc. To demo, musí být stejné, to není možné. Na reálný účet jsem dal moje našetřené peníze. Jsem doma. Valím si to k obrazovce, zapínám PC honem, honem. Je to tady účet je živí.

Nastavuji první graf, ten mi vždy šel. EURUSD, paráda v tu chvíli zapomínám, co jsem dělal na demu.

Bum, první obchod jdu do shortu, vypadá to dobře. Trh jde mým směrem. Pohoda. Najednou kokám jak se stáčí a jede do longu. Jéžiši já nenastavil stop loss, ajk jsem to mohl opomenout. No jo ale kam?

 

Já nevím a trh jde pořád nahoru, ztráta je větší a větší.  Honem uzavírám obchod, protože nemám vůbec představu, kam trh jde, jsem zmaten. První ztráta. Jsem hlupák, to přece není možný, bylo to vždy tak jednoduché. Jak se to stalo, přemítám si v hlavě. Trh se otáčí a jede dolů, pořád přemýšlím.

Pak mrknu na hodinky a zjišťuji, že jsem vstoupil při vyhlašování důležitých zpráv. Proto se trh taý najednou a bez varování otáčel, ale následně potvrdil svůj původní směr. Tak proto se to stalo, pro samí adrenalin jsem vstoupil bez pravidel. Jen tak bez rozmyslu, mě to do sebe vcuclo. Vidina, snadného výdělku přemohla moje já a takhle to dopadlo. Co teď co dál. Co se ztracenými penězi.

Už jich nemám tolik, jako na začátku. Budu se muset zamyslet. Ztráta není tak veliká, ale mrzí mě to.

Ten film byl možná lepší.

 

Obchodování je i tomto!!!!