Férový broker?

01.05.2020 20:20

Férový broker?

 

            Dnes se podíváme ze samotné logiky věci na naše – vaše brokery jak jsou féroví. Teď máme období malé krize způsobené koronavirem a propady na burzách a další věci. Sami můžete také pozorovat, že se nějak vytratili oni profi tradeři, kteří vám valili do hlavy, jak se má či nemá obchodovat, co máte nebo nemáte dělat. Proč asi? Pokud jsou tak DOBŘÍ KDE JSOU? Nejsou, protože měli plnou hubu keců jak se co má v době, kdy bylo vše tak nějak klidné. Teď neplatí ani to co pořád dokola omílali, v rámci zabezpečení kapitálu zlatem a další. Nic nefunguje a jsou to jen kecy, což si každý teď ověří sám. A teď pozor. Brokeři a jejich reklamy o férovosti a solidnosti vůči klientům. Tak schválně se podívejte, co teď vymýšlí, aby vás stáhli z kůže a vy jste nevydělali. Nikdo je nenutí uchylovat se k tomu, aby brutálně roztahovali spready, manipulovali s cenami, filtrovali data, aby pro vás otevřený obchod vizuálně vypadal nevýhodně. Nedotažení na TP a naopak, nevzití obchodu na čekajících pokynech. Jen se sami přesvědčte, v době třeba večerní, když není tak velká likvidita, co si dělají s cenami a grafy. Férovost neexistuje. Upozornění pozor.

             Další, co jsem teď zpozoroval, tak je nemožnost otevření pozic, které volají po obchodě. Např. short paladium, kdy bylo na vrcholu a už bylo celkem jasné, že brzy spadne. Broker zastavil obchodování s omluvou, že není likvidita. Tohle v podstatě může dle svých podmínek udělat s jakýmkoliv instrumentem a všichni mají světe div se podmínky stejné. Roztahování spreadu ze standartních 30 pipů při pohybech na 300 – 600 jenom proto, aby jste nemohli vstoupit za lepší cenu, nebo naopak vystoupit ze solidním ziskem. Pozice skáčí tak rychle, že je nelze s úspěchem exekuovat. Jakmile ale vystoupíte z pozic, rázem se vše uklidňuje a světe div se, volatilita je fuč. Zajímavé.

              Poslední je také cena WTI u některých známých brokeru, vůbec nevím, z čeho ji vypočítávají a kde k ní přišli. Jejich cena je např 8USD v době, kdy je WTI kolem 14 USD. K tomu přidám parádní věc brutální swapy na long pozicích na WTI, jen aby vás obrali, když pozici držíte a aby ste na ni nevydělali. Férový broker? Nikoliv. Další, co jsem teď zpozoroval, je otočení swap bodu a to vše do záporu. Prostě sorry. To se prosím bavím o renomovaných brokrech, nikoli o no name společnostech. Co vypozoroval kolega, tak dělají i to, pokud jste blízko marginu a chcete doplnit účet, tak záhadným způsobem se vše zbržďuje a trvá to, jen aby se mezitím ozval margin call. Dnes kdy peníze dojdou za max 2. dny, se to kolegovi povedlo za 4 dny. Super. Suma sumárům, se podívejte co během téhle doby na vás váš broker vymyslel a rozhodněte se, jestli po bitvě u něj zůstanete. Adios