Bezpečné přístavy v době krize.

22.05.2020 12:29

Existují tzv. bezpečné přístavy v době krize?

            Dámy a pánové a tradeři teď bych se s vámi podělil o reálnou zkušenost, zda existují všemi odborníky omílané bezp. přístavy v dobách krize. Toto je prosím realita. Všude slyšíme, když se nic neděje ve světě a na trzích, jak máme diverzifikovat rizika a ukládat tam či onam. Jak máme nakoupit to či ono, jak nám to vynese za tolik a tolik let neskutečné peníze. 

            Teď nahlédneme trochu pod pokličku jednotlivým u mě už neřeknu jinak než troubům. První jsou pojišťováci – mají naučené fráze co kdy komu říkat, aby vás nalákali a vy jste, pokud možno, změnili vše, co máte doma. Právě ku prospěchu tohoto, rádoby profesionála. Proč? Jednoduché, jelikož ho někdo zaměstnává tak bude zpívat jeho písničku a propagovat její firmou nasmlouvané produkty, to že stojí za kokot je jedno, je třeba nalákat ovečky. Ukaží vám grafy, jak bude např. nějaké investiční spoření či fondy vydělávat v několika letech. Super graf, jde vždy nahoru. Proč? Protože drtivá věc toho pohybu jsou právě vaše pravidelné vklady. Zisk max 3-5 % ročně, když jde vše ve světě dobře a teď odečtěte roční inflaci, poplatky za zřízení, vedení a změny. Takže z té hle super investice je rázem brak, ale je třeba si jej založit neb specialista z toho má provizi. Takže o ničem. Dále investice do nemovitostí. Ostrůvek uprostřed oceánuJděte si ji koupit cena je tak našponovaná, že se vám v budoucnosti jen těžko vyplatí nemluvě o opravách atd. Jedná se o datum cen ze dne 20.5.2020 v době koronakrize. Takže také nic. Další je koupě zmiňovaného bezpečného přístavu zlato, stříbro, Tak si zkuste jít koupit. Nikde, když byla cena např. u stříbra hluboko pod 14 USD za unci jste jej nenakoupili. Proč? Protože vám ji za tak levno nikdo z prodejců neprodá, neb až cena stoupne by na vašem prodeji tratil. Super je, že při zpětném výkupu zase cenu stlačí, nebo jej vůbec nebude ochotný vykupovat. Kecy tipu, při prodeji zlato a stříbro není momentálně na skladě je blbost je to jen kvůly ceně. Druhý extrém. Kdo z prodejců přeci jen prodal, jakože zbytky, tak nikoliv za cenu spotovou, ale mnohonásobně navýšenou. Viz. nejmenovaná význačná firma v ČR v roce 2019 při cca 17 za unci u 50 g stříbrného slitku prodejní cena kolem 4700 kč dnes to samé, ale cena prodejní 6800 kč. U ostatních vah slitků a dalšího zboží stejný model. U mě je to zlodějina. Takže také nic. 

                Že by investice na burze v době krize vsadit na long na investičním zlatě? Narazíte, pokud totiž trh jako celek jde dolů včetně indexů tak takzvaný bezpečný přístav také padá a dost razantně takže tudy cesta nevede, kecy odborníku o tom, že je zlato a stříbro bezp. přístav, jsou opravdu jen kecy. V podstatě vás všichni lákají na to, aby vás obrali. Vaši brokeři, co ty na to? Roztahování spreadů, skluzy výpadky platforem, nerealizování TP. Další ze záhad je např. to, jakmile otevřete obchod, tak vaše vstupní cena jakýmsi záhadným způsobem vytvoří nepřekonatelnou rezistenci. Prostě špína na špínu. 

               Je na toto všechno lék, ten vám ale bohužel říci nechci. Promiňte.

No nic, takže bezpečné přístavy v době krize prostě nejsou!!!!